+31 (0) 315 230 314 info@impulz-expo.com

BLOG

10 budget tips voor het restylen van je horecazaak

Je horecazaak restylen met een beperkt budget? Hier vind je 10 tips!

10 BUDGET TIPS VOOR HET RESTYLEN VAN JE HORECAZAAK

Je horecazaak restylen met een beperkt budget?

Hierbij vind je 10 tips!

1. STEM JE INVESTERING AF OP JE DOELGROEP

Kruip in de huid van je ideale bezoeker. Kies echt dé ideale bezoeker en focus daarop. Wat vinden zij het belangrijkst? Stem daar je horecazaak op af en ontwikkel een helder concept. Als jouw etablissement bekend staat om de goede livemuziek, investeer dan in het geluidssysteem en de akoestiek. Dat het meubilair niet vernieuwd wordt, is dan misschien minder erg.

2. FOCUS OP ÉÉN ELEMENT

Bepaal welk element in je huidige zaak niet klopt of ontbreekt. Focus je daar op. Je bereikt het meest door dat ene element tot in de puntjes uit te werken, in plaats van meerdere dingen half. Denk aan een muur, plafond, bar of zithoek. Zorg ervoor dat het een blikvanger wordt met een verhaal waardoor je bezoekers geraakt worden.

3. PROFITEER VAN BESTAANDE ITEMS

Je kunt besparen door gebruik te maken van elementen die al aanwezig zijn. Dus is er al een mooie oude vloer of plafond? Of een item met geschiedenis van het pand of de stad? Gebruik dat dan. Dat geeft je interieur karakter. Je kunt daar dan de rest van het ontwerp op afstemmen.

4. DENK GROOT

Denk groot en laat je creativiteit en verbeelding spreken. Kijk naar wat je kunt. Kun je timmeren? Timmer dan zelf een bar of kastenwand.

5. HOUD GROTE SCHOONMAAK

Haal alle tierelantijnen en accessoires weg die niet meer bij het thema van je zaak passen.

6. BEZUINIG NOOIT OP VERLICHTING

Als is het ontwerp van je horecazaak nog zo mooi en de gebruikte materialen nog zo luxe, als het niet goed en slim is aangelicht, gaat het effect geheel verloren.

7. LET OP AKOESTIEK

Als de akoestiek in je horecazaak niet goed is, kan je gast na een avondje borrelen of tafelen horendol naar huis gaan met een onprettig gevoel over je zaak.

8. LIKJE VERF DOET WONDEREN

Een nieuwe, passende, spetterende kleur op de muren (en plafonds) kost weinig en het effect is groots!

9. HUUR EEN ONTWERPER IN

Weet je niet waar je moet beginnen met het restylen van je horecazaak? Huur een ontwerper in. Deze kan je helpen om -binnen je budget- een basis te leggen, die je dan zelf verder kunt invullen.

10. MAAK GEBRUIK VAN LOKALE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Werk met lokale leveranciers, met lokale materialen en betrek lokale specialisten bij je project. Dit helpt om te bezuinigen op de kosten én creëert extra betrokkenheid!

Blogs