+31 (0) 315 230 314 info@impulz-expo.com

BLOG

10 tips voor meer bezoekers op je beursstand

Op een vakbeurs staan honderden exposanten met hun beursstand, vechtend om de aandacht van de bezoeker. Lees hier 10 manieren om beursbezoekers naar jouw beursstand te lokken!

Op een vakbeurs staan vaak honderden exposanten met hun beursstand, vechtend om de aandacht van de beursbezoeker.

Hieronder tref je…

10 MANIEREN OM BEURSBEZOEKERS JÓUW STAND OP TE LOKKEN

En als ze dan stil staan, spreek je ze uiteraard even aan!

1. SPRAAKMAKENDE ACT

De robot in dit filmpje zorgde voor veel bekijks en echt ie-der-een had het erover. “Zit er nou een persoon in die robot verborgen? Maar hoe dan? En welk bedrijf zat er achter deze stunt?”

Je leest het al: een boost voor je merk!

2. VIRTUAL HOSTESS

De good-old hostess van vlees en bloed is natuurlijk onmisbaar als je een gastvrije indruk wilt maken. Maar wist je dat er ook hologram-hostesses bestaan? Ze beginnen hun praatje als er een bezoeker langsloopt – die dan natuurlijk verwonderd blijft staan.

3. PROJECTION MAPPING

Bij grote, publieke events worden iconische gebouwen dikwijls gebruikt als projectievlak. De techniek daarachter heet projection mapping of video mapping. Goed nieuws; je kunt het ook in een beursstand toepassen!

4. INTERACTIEVE VLOER

Wil je je standbezoekers een digitaal balletje laten trappen? Projecteer een voetbalveld op je stand. Wil je de mensen in het gangpad over water laten lopen? Elke stap veroorzaakt een rimpeling op precies de juiste plek. Er zijn veel mogelijkheden met een interactieve vloer en het zorgt zéker voor stopping power!

5. VIDEOWALL

Dat je een videowall in visgraatmotief kunt hangen of er een banner van kunt maken boven je beursstand is al redelijk bekend. Dat de content op een videowall aansprekend moet zijn voor je bezoeker is ook vrij logisch. Het bedrijf uit dit filmpje tilt de toepassing van een videowall echter naar een hoger niveau en maakte er een waterval van. Als dat geen nieuwsgierige standbezoekers oplevert….

6. BLUETOOTH BEACONS

Zend via Bluetooth beacons pushberichten naar IOS en Android telefoons in de buurt van je beursstand.

7. BARISTA

Voor veel mensen is goede koffie ievensbehoefte nummer één. Het brengt namelijk goede gesprekken op gang. Maak daar gebruik van en onthaal bezoekers gastvrij met kwaliteitskoffie van een barista.

8. SMOOTHIEBAR

Een gezonde en smaakvolle eyecatcher op je stand is een smoothiebar. Bied je bezoekers een smakelijke break en gespreksvitaminen.

9. STREET MAGICIAN

Zet een street magician à la Mindf*ck in het gangpad. Terwijl de beursbezoekers verbijsterd stilstaan om met open mond de trucs te bekijken, spreekt het standpersoneel ze aan.

10. HALF CADEAU

Stuur als uitnodiging een ‘half’ cadeautje naar potentiële bezoekers, bijvoorbeeld 1 handschoen van een kwaliteitspaar werkhandschoenen. Of een sleutel die een deur opent op de beurs. De andere helft kunnen ze in je stand ophalen.

Blogs