+31 (0) 315 230 314 info@impulz-expo.com

BLOG

11 tips voor een omzet-verhogend retail interieur

Of je nu een See Buy Fly, een fabrikant van high-end tablets, een luxe warenhuis of een grote schoenretailer bent, je producten verdienen een omzet-verhogende omgeving. Een interieur dat past bij je merk en een onuitwisbare indruk bij je klanten achterlaat. Wij hebben elf tips voor een omzet-verhogend retail interieur voor je op een rijtje gezet.

10 TIPS VOOR EEN OMZET-VERHOGEND RETAIL INTERIEUR

1. GEBRUIK DE JUISTE MEUBELS EN AANKLEDING

Wist je dat een winkelinterieur met de juiste meubels en aankleding de gevoelstemperatuur doet stijgen? Waardoor mensen er graag zijn (en kopen)? Zo wordt de temperatuur in een ruimte met rode wanden hoger ingeschat dan een ruimte met blauwe wanden.

2. HAAL DE NATUUR NAAR BINNEN

Dé nieuwste trend en manier om bezoekers te laten ontspannen is om een stuk natuur naar binnen te halen, door het toepassen van de volgende items:

  • natuurlijke verlichting door middel van grote ramen
  • natuurlijke kleuren, zoals kurk, rubber, hout en wol op wanden of displaymeubels
  • natuurlijke prints van landschappen of natuurlijke materialen op groot formaat
  • beplanting, zoals complete levende wanden en horizontale tuinen

3. ZORG VOOR BELEVING

Wanneer bezoekers een product in jouw winkel kunnen aanraken en beleven, is de kans kleiner dat ze naar een concurrerend product op zoek gaan. Als het product niet naar tevredenheid voelt, zoekt je bezoeker elders verder.

4. BIED GRATIS ETEN EN DRINKEN AAN

Als een bezoeker gratis eten en drinken aangeboden krijgt, creëert dit onbewust het verlangen om iets terug te doen. Daardoor doet een klant makkelijker en sneller een aankoop. Sommige retailers hebben daarom een coffee corner, waar klanten lekker even kunnen zitten om koffie te drinken tijdens het winkelen.

5. LAAT DE HERKOMST ZIEN

Voor een toenemende groep consumenten zijn waarden als ambacht, authenticiteit en herkomst erg belangrijk. Speel hierop in door de herkomst van producten in de winkel te laten zien. Vat bijvoorbeeld in beelden samen hoe een meubelstuk tot stand is gekomen. Of toon de herkomst van vlees aan de hand van beelden van koeien die vrij in de wei staan.

6. VERSTUIF EEN GEUR

Verras bezoekers door een toepasselijke geur te verstuiven. Mits de gekozen geur overeenkomt met je aanbod, kun je hiermee een positieve reactie en gedrag oproepen, die bijdraagt aan conversie.

7. LAAT ITEMS PERSONALISEREN

Schoenen, kleding, boeken, je kunt het zo gek niet bedenken of het valt te personaliseren. Online gebeurt het al op grote schaal. Het is echter ook een kans voor in de fysieke winkel om producten te laten ‘customizen’ via online tools.

8. GEBRUIK HET JUISTE LICHT

Je kunt bezoekers naar een specifiek product trekken door warm licht te combineren met accentverlichting gericht op de desbetreffende productgroep. Voeg dus licht toe aan een productdisplay, zodat consumenten meer tijd besteden en meer producten aanraken.

9. ZET MUZIEK IN

Ook de muziek is van belang bij de shop-beleving. Zo blijken vrouwen eerder en méér geld uit te geven bij subtiele achtergrondmuziek. Zij associëren dat namelijk met vriendelijkheid, elegantie en verfijning. Voor mannen geldt het omgekeerde. Zij ervaren een winkel als minder duur en ruimtelijker wanneer de muziek op de voorgrond treedt.

10. ZORG VOOR EEN NETTE WINKEL

Stal producten overzichtelijk uit en vouw ze op. Shoppers zijn namelijk minder geneigd om je producten te kopen als ze denken dat anderen ze al vaak hebben aangeraakt.

Blogs