+31 (0) 315 230 314 info@impulz-expo.com

BLOG

25 tips voor meer leads op je beursstand

25 TIPS OM MEER LEADS UIT JE BEURS TE HALEN

Om meer leads en dus uiteindelijk meer klanten of orders uit je beurs te halen, heb je bezoekers op je beursstand nodig!

Hieronder vind je 25 tips om meer bezoekers naar je stand te trekken.

 

 1. Nodig dealers (en hun klanten) uit voor een lancering en live demonstratie van je nieuwe product.
 2. Bedenk een leuke beursactie, waar men met korting een bepaald product kan kopen.
 3. Organiseer een netwerk-ontbijt of -borrel waarbij je meest tevreden klant jouw potentiële klanten uit diezelfde branche vertelt over praktijksituaties waarin jouw bedrijf hem heeft geholpen.
 4. Maak met je klanten een inspiratietour langs stands van partner-leveranciers en vertel over de koppel-mogelijkheden met jouw product of dienst.
 5. Nodig vakmedia uit voor een perslunch waarbij je een primeur deelt.
 6. Zet een link in je e-mail-handtekening naar een pagina op je website met beursinformatie.
 7. Publiceer over je beursdeelname op je website en social media-kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter. Vertel waarom een bezoek aan jullie stand de moeite waard is (what’s in it for him/her). En vertel eventueel ook hoe geïnteresseerden gratis kaarten kunnen bemachtigen.
 8. Plaats bannering op vakgerelateerde websites.
 9. Adverteer op voor jouw bedrijf en branche relevante media-platforms.
 10. Verspreid een whitepaper via vakwebsites en nieuwsbrieven. Je kunt er leads mee genereren als je bijvoorbeeld vraagt om een e-mailadres in te geven voordat men een full-versie kan downloaden. Nodig die personen vervolgens uit op de beurs voor een verkennend gesprek.
 11. Adverteer in de beurscatalogus of op de beursvloer (prullenbakken, plattegronden, vloerstickers die leiden naar je stand et cetera).
 12. Stuur persberichten naar vakjournalisten over de nieuwigheden op jullie stand, zodat ze erover kunnen schrijven.
 13. Regel i-Beacons, zodat je tijdens de beurs pushberichten naar IOS en Android telefoons in de buurt van je stand kunt zenden via Bluetooth Low Energy.
 14. Ontwikkel een interactief spel met een virtual reality bril en laat je klanten kennismaken met jouw dienstverlening.
 15. Kijk eens naar moderne technologieën als projection mapping of video mapping. Met een levensgrote 3D video-wall wordt je stand een echte blikvanger!
 16. Onderzoek de mogelijkheden van een interactieve vloer, waarop standbezoekers een digitaal balletje kunnen trappen of over het water kunnen lopen.
 17. Kies voor een hologram hostess. (Of ga voor de good-old variant van vlees en bloed die bezoekers in het gangpad aanspreekt of flyert).
 18. Overweeg voor een gastvrije uitstraling een barista op je stand.
 19. Onnavolgbaar: een street magician à la Mindf*ck.
 20. Ga voor een smoothiebar op je stand. Of laat lekkere hapjes serveren in het gangpad
 21. Leg enkele gewilde gadgets op je stand. Gegarandeerd dat ze mensen aantrekken.
 22. Regel een robot-act.
 23. Integreer beeldschermen in je stand, eventueel met interactieve content.
 24. Geef met een headset productdemo’s aan geïnteresseerde groepjes mensen in het gangpad.
 25. Huur een markante gastheer of -vrouw (typetje) in, die mensen uit het gangpad aanspreekt.

Tip: stuur als uitnodiging eens een originele videokaart met persoonlijke boodschap van de accountmanager. Of een webbutton die leidt naar een uitnodigende actiepagina. En zorg dat de (belangrijkste) genodigden persoonlijk nagebeld worden. Het vergroot je kans op een afspraak aanzienlijk.

Tip: iedereen in het gangpad kan een potentiële klant zijn. Het komt echter op de skills van je standpersoneel aan om de interessantste leads eruit te pikken. Train die skills met een beurstraining. Of huur een professionele leadgenerator in die leads voor je uit het gangpad pikt.

Blogs